4 redenen om tv te kijken

Froger: van de kroeg naar de Kuip Nederland, Amsterdam, 20-05-2010 De Toppers in Concert in de Amsterdam-Arena. De Toppers is de naam voor de gelegenheidsformatie van de vier zangers René Froger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Gordon. De zesde editie van het allergrootste en gezelligste ‘Meezingfeest van het Jaar’! Meteen aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS
Froger: van de kroeg naar de Kuip Nederland, Amsterdam, 20-05-2010 De Toppers in Concert in de Amsterdam-Arena. De Toppers is de naam voor de gelegenheidsformatie van de vier zangers René Froger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Gordon. De zesde editie van het allergrootste en gezelligste ‘Meezingfeest van het Jaar’! Meteen aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Roger Cremers - 2010

1 Profiel

René Froger

Ned. 3, 22.30 - 23.05 u.

Fons de Poel schetst het leven en de carrière van zanger René Froger. Hoe hij begon in de Amsterdamse kroeg van zijn vader en er als eerste Nederlandse artiest in slaagde om hele stadions vol te zingen. Deze carrière blijkt het resultaat van een uitgekiend vijfjarenplan. Muziekmanager John van Katwijk, die Froger in het café ontdekte, had tot in detail uitgewerkt ‘hoe het hele land moest worden veroverd’.

2 serie

Mad men

Ned. 2, 23.15 - 00.05 u.

Don en Betty zoeken hun heil elders. Don begint een relatie met Suzanne Farrell en Betty start een briefwisseling met Henry Francis. Sal wordt ontslagen als hij weigert om op Lee Garner Jr.’s avances in te gaan. Opdrachtgever Lucky Strike is te belangrijk om te verliezen.

3 Documentaire

VPRO Import: Alleen tussen vier muren

Ned. 2, 00.05 - 01.04 u.

De jongens Tolya, Lyosha, Vitka, Zherya – in de leeftijd van tien tot veertien jaar – zitten in de Russische jeugdgevangenis. De meesten komen uit een thuissituatie met mishandeling en alcoholmisbruik. Sommigen zijn veroordeeld voor kleine diefstallen, anderen zitten voor moord of verkrachting. Hun leven achter tralies is een stuk beter dan dat hun leven buiten de muren tot nu toe is geweest. Ze hebben eten, een bed, kleren, gaan naar school en ze sporten.

4 film

Les témoins

Canvas, 0.45 - 22.35 u.

Getuigenis over de periode waarin aids ontdekt werd als vernietigend virus, gecomponeerd als een muzieksonate in drie delen, die elk een bijpassende titel hebben: De onschuldige jaren, De oorlog en De terugkeer van de zomer. (André Téchiné, 2007)