Weer nepwinkel in China ontdekt, dit keer een Ikea

Bags and shopping carts are seen at the 11 Furniture Store in Kunming, southwest China's Yunnan province, July 28, 2011. The store, which resembles an outlet of Swedish furniture giant Ikea, is one of a number of Chinese businesses replicating the look, feel and service of successful Western retail concepts. The Chinese characters on the wall read "It is more convenient to use me". Picture taken July 28, 2011. To match Insight CHINA/BRAND-PIRACY REUTERS/Jason Lee (CHINA - Tags: BUSINESS SOCIETY) REUTERS

In Kunming in het zuidwesten van China is een nep-Ikea ondekt. Het vier verdiepingen hoge gebouw van 10.000 vierkante meter heeft het blauw-gele logo, de showkamers en zelfs het kleine blanke potloodje van de Zweedse meubelgigant gekopieerd. In China worden al lang niet meer alleen luxe handtassen, dvd’s en sportschoenen vervalst. Een maand geleden werd al bekend dat er in datzelfde Kunming een perfect gekopieerde Apple Store staat, waar het personeel zelfs denkt te werken voor Apple. In de nep-Ikea werden geen Zweedse gehaktballetjes verkocht. (Reuters)