Weer

Het is even volop zomer in Nederland. Sinds ruim een maand hebben we eindelijk weer een officiële zomerse dag te pakken. Dinsdag 28 juni was de laatste keer dat de temperatuur in De Bilt de 25 graden overschreed. Vanavond is het nog lang aangenaam buiten. Regen- en onweersbuien, die vandaag via Frankrijk naar België trokken, kunnen in de loop van de nacht het zuiden van het land aan doen. Elders blijft het droog en zijn er flinke opklaringen. Het koelt uiteindelijk af naar een graad of 17.

Morgen wordt het opnieuw warm. De zon gaat wel vaker schuil achter de wolken. In het zuiden van het land kan in de ochtend al een bui vallen. De buiigheid leeft in de middag op zodat overal in het land een regen- of onweersbui mogelijk is. Maar er zijn ook plaatsen waar het droog blijft. Waaien doet het nauwelijks. Het wordt een graad of 24 aan zee tot lokaal 27 in het oosten van het land.

Ook donderdag blijft het niet overal droog. Eerst vallen vooral buien in het oosten en noorden, later in de middag volgen nieuwe buien vanuit het zuidwesten. Er is ook nog wel ruimte voor de zon maar met een naar zuidwest draaiende wind is het al iets minder warm. Vrijdag is het op veel plaatsen nat en gaat de temperatuur verder omlaag.