voetbalnieuws

FC Twente-trainer Co Adriaanse kan morgenavond tegen FC Vaslui geen beroep doen op Emir Bajrami en Nacer Chadli. Het tweetal, dat zaterdag tegen Ajax ook al ontbrak, is nog niet fit. Denny Landzaat, die een tijdje uit de roulatie is geweest, is er wel weer bij. De ploeg reist vandaag met 21 spelers af naar Roemenië. Morgen verdedigt FC Twente in de return van de derde voorronde van de Champions League een 2-0 voorsprong.

Udinese zou interesse hebben (gehad) in de bij Ajax uit de gratie geraakte aanvaller Mounir El Hamdaoui, maar zou geschrokken zijn van zijn salarisseneisen, meldt vi.nl. Overigens ontkende de zaakwaarnemer van El Hamdaoui, Sigi Lens, tegen vi.nl dat er gesprekken zijn geweest. „Ik begrijp niet wie dit jullie heeft verteld. Het is helemaal niet waar.” De onderhandelingen liggen gevoelig; Udinese heeft zich ook niet officieel heeft gemeld bij Ajax.

Mirko Vucinic verruilt AS Roma voor Juventus. De 27-jarige spits tekende voor vier jaar. Vucinic is overigens niet de eerste keus. Juve had liever Sergio Agüero van Atlético Madrid (inmiddels Manchester City) of Giuseppe Rossi van Villarreal gehad, maar die bleken niet haalbaar. Vucinic speelde vijf seizoenen voor AS Roma, in 147 competitieduels trof hij 46 keer doel.

Newcastle United doet Joey Barton in de aanbieding. Hoewel de 28-jarige middenvelder nog een contract heeft voor een jaar, mag hij transfervrij vertrekken. De club heeft het gehad met het enfant terrible. Barton weigerde bij te tekenen en leverde op Twitter kritiek op het beleid van zijn club. Newcastle United was er gisteren klaar mee. De speler heeft vaker disciplinaire problemen gehad. In 2008 zat hij zelfs 77 dagen in de gevangenis wegens mishandeling. Toch was hij razend populair bij de fans van Newcastle. In de verkiezing voor speler van het jaar eindigde Barton afgelopen seizoen als tweede bij de supporters.

En tot slot: de scheidsrechters in het betaald voetbal gaan extra letten op tenen trappen. Dat zei scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gisteren op Radio 1. „Dat is een van de nieuwe overtredingen, zo is afgelopen seizoen naar voren gekomen.” Volgens de KNVB is tenen trappen een vorm van ernstig gemeen spel waar, net als op elleboogstoten en overtredingen op de enkels, maar één straf op staat: rood.