Verdachte dubbele moord Middelburg langer vast

WFA01:VERDACHTE MIDDELBURG STICHTTE BRAND:MIDDELBURG19JUL2011;De verdachte van de moord op het echtpaar in Middelburg heeft verleden jaar brand gesticht in het huis van hun dochter.Hij raakt daarbij zelf ernstig gewond.WFA/dh/str Rolf de Feijter De verdachte van de dubbele moord in Middelburg kon gisteren bij een begraafplaats in die stad worden aangehouden. Foto WFA / Rolf de Feijter

De verdachte van de dubbele moord op een echtpaar in Middelburg blijft nog zeker drie maanden vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Middelburg vandaag bepaald.

De 29-jarige man wordt ervan verdacht de ouders van zijn ex-vriendin te hebben omgebracht. De verdachte sloeg na de moord op de vlucht, maar kon na een klopjacht worden aangehouden op een begraafplaats in Middelburg.

De man was al langer bekend bij de politie vanwege een brandstichting en verschillende bedreigingen. Vorig jaar stak hij het huis van zijn ex-vriendin in Haarlem in brand, waarbij hij zelf ernstig gewond raakte. Hij lag maanden in het ziekenhuis en kon zijn rechtszaak thuis afwachten.

    • Dirk Wijnand de Jong