Tomatenpureetubes

Waarom hebben we in Nederland geen tomatenpuree in tubes? Tomatenpuree wordt hier vrijwel altijd in kleine blikjes verkocht. In deze blikjes zit voor een heel grote maaltijd aan puree, meer dan ik in mijn eentje op kan. In het buitenland kan je wel tomatenpuree in tubes krijgen, bijvoorbeeld in Duitsland, en dan bij winkelketens die ook in Nederland ruim vertegenwoordigd zijn.

Nu moet ik niet overdrijven, de zwarte tube op de foto is in Nederland gekocht. Waarschijnlijk een restpartij bij de Xenos. Niet een winkel waar ik dagelijks kom en ook geen winkel waar je van tevoren weet wat je er kunt krijgen. Het label laat overigens ook zien dat in Nederland puree uit een blik komt (en in het doosje zat toch echt een tube).

Kortom: ik wil puree uit een tube, bij de supermarkt. Wie een suggestie heeft, mag het zeggen. Wie weet waarom het hier niet verkocht wordt, mag het ook zeggen.

Maarten Sneep

Heb je in het buitenland een ‘uitvinding’ gezien die we hier ook wel zouden kunnen gebruiken? Schrijf daar een stukje van maximaal 500 woorden over en stuur dat naar next@nrc.nl, liefst met foto.

    • Maarten Sneep