News of the World liet duizenden e-mails wissen

News International, de Britse uitgeverij van de inmiddels opgeheven tabloid News of the World, heeft zeker negen keer een groot aantal e-mails laten wissen. Dat heeft het in India gevestigde technologiebedrijf HCL laten weten tegenover de Britse Lagerhuiscommissie die het afluisterschandaal rond News of the World onderzoekt. HCL beheerde de IT-omgeving van News International. De Britse uitgever zou de afgelopen vijftien maanden meerdere keren gevraagd hebben om honderdduizenden e-mails te wissen volgens HCL. Het Indiase bedrijf vond de verzoeken niet „opmerkelijk of ongepast”. Mediatycoon Rupert Murdoch, eigenaar van News International, trok vorige maand de stekker uit NOTW naar aanleiding van een afluisterschandaal waarbij onder meer de telefoon van het 13-jarige vermiste meisje Milly Dowler gehackt werd. Daarnaast werden berichten van slachtoffers van de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 afgeluisterd. (AP)