Meer winst voor chemieconcern DSM

DSM heeft in het tweede kwartaal van 2011 een winst geboekt van 392 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 149 miljoen in hetzelfde kwartaal. Het chemieconcern profiteerde van hogere prijzen en volumegroei, zo maakte het vanochtend voorbeurs bekend.

DSM verwacht voor heel 2011 “een sterk jaar met goede vooruitgang op weg naar realisatie van de doelstellingen voor 2013″.

Feike Sijbesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, in een toelichting op de resultaten:

“Dit is opnieuw een sterk kwartaal voor DSM met voortdurende vooruitgang ten opzichte van het eerste kwartaal en dezelfde periode vorig jaar. Het toont de kracht van onze bedrijven. De resultaten omvatten een positieve bijdrage van Martek, maar ook de negatieve impact van de valuta-effecten en de hogere grondstof-en energiekosten.”

Het aandeel sloot gisteren op 38,81 euro.

    • Marije Willems