Lonely Planet

Planeet Aarde is gelegen in een van de meest verlaten uithoeken van de Melkweg. Aardbewoners staan bekend als gastvrij, behalve voor onbekenden. Lees daarom deze reisgids nog voor vertrek zorgvuldig door.

Reistijd. Tussen de twee en vier miljoen lichtjaren. Hou rekening met een jetlag.

Klimaat. De beste tijd om naar Aarde te gaan is tussen 2011 en 2100. Daarna breekt het tropenseizoen aan.

Valuta. De belangrijkste munteenheid op Aarde is de schulden, een fictieve muntsoort waarmee aardbewoners hun niet-bestaande welvaart op peil houden. De schulden is het enige betaalmiddel in het universum dat wordt bijgedrukt als er te veel van is.

Geografie. Aardbewoners hebben hun planeet lukraak onderverdeeld in 196 landen. Vrij reizen is toegestaan, tenzij je arm, hongerig of op de vlucht bent.

Politiek. Er zijn twee politieke stromingen op Aarde: links en rechts. Links knuffelt terroristen, rechts kweekt terroristen. Terroristen zelf zijn eenzame gekken die hun realiteitsbesef kwijt zijn.

Religie. Er zijn twee religieuze stromingen op Aarde: islam en anti-islam. Islamieten geloven dat alle mensen gelijkwaardig zijn, behalve homo’s, vrouwen en niet-moslims. Anti-islamieten geloven dat alle mensen gelijkwaardig zijn, wat hen superieur maakt.

Bezienswaardigheden. Aardbewoners stonden bekend om hun culturele tradities, totdat uitgerekend de multiculturalisten de cultuur om zeep hielpen. Het laatste restje werd wegbezuinigd om banken te redden. Enige overgebleven attractie is het Nationaal Historisch Museum in Nederland, met als pronkstuk: een maquette van het Nationaal Historisch Museum.

Media. De meeste aardbewoners halen hun informatie van het zogenoemde ‘internet’. Het internet is een verzamelplaats voor bloggers, die stukjes schrijven over wat ze die dag in de krant hebben gelezen. In de krant staan de volgende dag stukjes over wat er allemaal op het internet is gezegd. Daarnaast verschijnen er op Aarde jaarlijks zo’n duizend boeken over hoe het internet ontlezing veroorzaakt.

Hotspots. Griekenland is nu the place to be vanwege de prijzen. Verwacht wel een hoge creditcardrekening bij thuiskomst. Amerika zou vandaag dichtgaan, maar blijft tot het einde van het hoogseizoen open (check openingstijden op usdebtclock.org). Wie België nog wil zien, moet opschieten.

Rob Wijnberg

    • Rob Wijnberg