Kortkolom voorpagina

Eigen Huis: niet te streng bij hypotheek

Rotterdam. De Vereniging Eigen Huis (VEH) roept alle hypotheekverstrekkers op om niet strenger te zijn dan hoeft van het kabinet. De VEH wil dat huizenkopers 2 procent meer kunnen blijven lenen als ze een hypotheek krijgen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Sinds gisteren lenen banken en verzekeraars die 2 procent extra niet meer.

Pagina 26

Riskante bank betaalt meer aan rampenpot

Den Haag. Banken die veel risico nemen, moeten meer bijdragen aan het nieuwe fonds voor het depositogarantiestelsel. Ook gaan banken per kwartaal bijdragen en dus niet achteraf pas bij faillissementen van banken zoals nu het geval is. Pagina 27

Aanslag in Kunduz, Duitsers ontkomen

Kunduz. Zelfmoordterroristen hebben vanochtend een gastenverblijf voor buitenlanders in de Noord-Afghaanse stad Kunduz aangevallen. Vier Afghaanse beveiligers en de drie aanvallers kwamen daarbij om. Twee Duitsers die in het pand overnachtten, konden ontsnappen. Pagina 10

Tilburgse terug na vijf jaar Dominicaanse cel

Rotterdam. De Tilburgse Mandy Pijnenburg (23), die vijf jaar in een Dominicaanse gevangenis zat, is vanmiddag teruggekeerd in Nederland. Ze werd in 2006 in de Dominicaanse Republiek veroordeeld tot tien jaar celstraf wegens drugssmokkel. Haar straf werd gehalveerd toen ze slachtoffer bleek van een crimineel netwerk. Pagina 6

Speedboot ontploft: negen gewonden

Rotterdam. Negen mensen, onder wie vier kinderen, zijn gisteren gewond geraakt bij een explosie op een speedboot op het Alkmaardermeer. Toen de motor van de houten boot gestart werd, ontplofte deze, vermoedelijk door een lek in de brandstoftoevoer. Pagina 6

Organist Jan Jongepier (70) overleden

Leeuwarden. Organist Jan Jongepier is overleden. Van 1981 tot 2006 was hij organist van de Grote Kerk in Leeuwarden. Jongepier trad ook op als adviseur van tientallen orgelrestauraties. Pagina 20