Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kortkolom economie

Spaarders: banken houden rente te laag

Rotterdam. Meer dan de helft van de 6,3 miljoen sparende huishoudens verdenkt banken ervan dat ze de rente bewust laag houden. Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat zes van de tien huishoudens de rente te laag vinden, terwijl vier op de tien van mening zijn dat het inflatiepercentage hoger is dan de spaarrente. Daardoor ontstaat het gevoel dat het spaargeld steeds minder waard wordt. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden volgens het onderzoeksbureau 37.000 euro aan spaargeld. (NRC)

Productiegroei neemt verder af in Nederland

Rotterdam. Voor het eerst sinds oktober 2009 is de omvang van de productiesector in Nederland iets teruggelopen. Dat blijkt uit de samengestelde inkoopmanagersindex PMI. Deze geeft maandelijks een beeld van de economische activiteiten in verschillende industrieën. De afname van de productie zou een gevolg zijn van geringe vraag en vertraagde levering van materialen. Ook het aantal nieuwe orders uit het buitenland daalde voor het eerst in twee jaar. Daarnaast nam de groei van personeelsbestanden voor de derde opeenvolgende maand af. (NRC)

Distributie medisch voedsel naar Venlo

Venlo. DSV Solutions (voorheen Frans Maas in Venlo) verzorgt de komende tijd de Europese distributie van medisch voedsel van Nutricia Advances Medical Nutrition, een divisie van Danone. Het gaat onder meer om dieetproducten. De opdracht biedt honderd mensen werk. Het verdeelcentrum krijgt de beschikking over een hal van dertigduizend vierkante meter. De distributie vanuit Venlo vervangt verschillende andere centra in Frankrijk, Duitsland en Nederland. (NRC)

Deutsche Post verhoogt winstverwachting

Frankfurt. Het logistieke bedrijf Deutsche Post, eigenaar van DHL, heeft de netto winst in het tweede kwartaal van dit jaar weten te verdrievoudigen. De winst komt voort uit een toename van de pakketbezorging in Duitsland en een sterkere vraag in Azië naar expresbezorging. Het bedrijf verwacht dit jaar een bruto winst te maken van tegen de 2,4 miljard euro. Deutsche Post bezorgt post in Duitsland en biedt daarnaast via DHL expres- en logistieke diensten. (AP)