Komkommernieuws

Recordpoging langste bh-ketting mislukt

Worcester. - De poging om het wereldrecord langste bh-ketting te verbreken, kon niet doorgaan omdat de bh’s te veel in de knoop kwamen te zitten. De bh’s waren netjes in dozen ingepakt, toch raakten ze in de war bij het uitpakken en konden ze niet snel genoeg uit elkaar gehaald worden. Dat meldt de BBC op haar website. Het huidige record staat op 166,625 aan elkaar gehaakte bh’s, een ketting van meer dan 160 kilometer, meerdere keren rond het circuit van Worcester. Ook zouden er waarschijnlijk niet genoeg vrijwilligers zijn geweest om de bh’s aan elkaar te haken, mochten ze wel goed uit de dozen zijn gekomen. De organisatie van het liefdadigheidsevenement laat weten binnen zes tot acht weken een nieuwe poging te willen wagen. Ook laten ze weten dat er nog volop bh’s gedoneerd kunnen worden. Alle bh’s worden gesponsord en gerecycled. (NRC)

Hondenredster moet zelf gered worden

Tjuchem. - De brandweer is gisterenmiddag in Tjuchem uitgerukt voor een vrouw die een hond die in de sloot lag achterna was gesprongen. Dat schrijft De Telegraaf op haar website. De vrouw zag de hond in het water liggen en dook er achteraan om het beestje te redden. Vervolgens lukte het haarzelf ook niet meer om op de kant te komen. Duikers van de brandweer hebben vrouw en hond uiteindelijk op het droge weten te krijgen. Of de vrouw gewond is geraakt is niet bekend. (NRC)

Ringelrob aangespoeld

Vlieland. - Op Vlieland is zondag een zogeheten ringelrob aangespoeld. Het vijftien kilo wegende dier is waarschijnlijk afkomstig uit Groenland of IJsland. De Zeehondencrèche in Pieterburen heeft de uitgeputte rob in quarantaine gezet, zodat hij niet in contact met waddenzeehonden komt. (Novum)