Imtech boekt zes procent hogere winst

Imtech heeft in de eerste helft van 2011 de nettowinst met zes procent zien stijgen. De technisch dienstverlener handhaaft de verwachtingen voor zowel de korte als de lange termijn, werd vandaag voorbeurs bekend.

Imtech boekte een winst van 60,7 miljoen euro, afgezet tegen 57 miljoen euro in de eerste zes maanden vorig jaar. De omzet nam met dertien procent toe tot 2,29 miljard euro.

De resultaten zijn lager dan door analisten werd voorzien, zo meldt nieuwsdienst Dow Jones. Zij rekenden gemiddeld op een nettowinst van 67,5 miljoen en een omzet van 2,27 miljard euro.

Het resultaat voor rente, belasting en amortisatie (EBITA) van Imtech steeg met twaalf procent tot 120,5 miljoen euro. De helft van de groei was autonoom. Die autonome winststijging is vooral te danken aan een sterke groei in Duitsland en Oost-Europa, waar de omzet met zeventien procent toenam tot 658 miljoen euro en de EBITA met negentien procent steeg naar 48,3 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter René van der Bruggen in een toelichting:

“Imtech ontwikkelt zich prima en vertoont wederom gezonde verdere groei. De EBITA neemt met 12% toe, waarvan 6% autonoom en 6% door acquisities. De opbrengsten nemen met 13% toe. De orderportefeuille stijgt met 10% naar een niveau van 5,7 miljard euro, dit geeft vertrouwen voor de tweede helft 2011. [...]

    • Marije Willems