Hevige regen zet straten Manila blank

Residents stay on higher grounds as chest-deep floodwaters submerged houses due to continuous rainfall brought by Typhoon Muifa in Quezon City, Metro Manila, August 2, 2011. REUTERS/Cheryl Ravelo (PHILIPPINES - Tags: ENVIRONMENT DISASTER) Quezon City, een gedeelte van Metro Manila, of National Capital Region. Foto Reuters / Cheryl Ravelo

De Filipijnse hoofdstad Manila kampt met hevige regenval, waardoor de straten van de stad zijn ondergelopen. Scholen en regeringsgebouwen in de stad zijn gesloten.

De autoriteiten hebben hulpdiensten op stand-by gezet om klaar te staan voor de evacuatie van delen van de stad in de buurt van rivieren en kanalen. Het water blijft daar stijgen.

Door de problemen met het water is verplaatsen in de stad moeilijk geworden. In delen van Manila is het verkeer tot stilstand gekomen.

Bij de overstromingen zijn geen slachtoffers gemeld. In het noorden van het land zijn de afgelopen weken in zware stormen zeker zestig mensen omgekomen. In 2009 vielen in en rond Manila bijna duizend doden bij hevige regenval.

    • Peter van der Ploeg