Hans Klok vliegt de lucht in

show

Circus Hurri-cane: High!, met Hans Klok.

Carré, A’dam t/m 28/8; tour t/m 9/10. stardustcircus.com ****

Illusionist Hans Klok kan vliegen. Hoe hij het doet – geen flauw idee. En hij kan nog veel meer. Voortdurend laat hij in hoog tempo assistentes en zichzelf verdwijnen en weer tevoorschijn komen. Ook kan Klok een brandende gloeilamp over de eerste rijen in de zaal laten zweven. En terwijl hij een spervuur aan speelkaarten afwerpt, verwisselt hij en passant ook de jurk van een assistente, om even later een andere assistente letterlijk in haar ondergoed te zetten. Hij is een van de beste illusionisten ter wereld en weet daar ook als geen ander een spetterende theatershow van te maken.

In de nieuwe voorstelling Circus Hurricane: High! worden Kloks kunsten omlijst door een handvol internationale circusnummers die vooral acrobatiek op hoog niveau vertonen.

Het is een bonte santenkraam, die in de regie van Gail Davies toch een eenheid suggereert, mede dank zij de uitbundige uitdossingen van vormgever Jan Aarntzen en ook dankzij het veelvuldig van kleur en focus verschietende theaterlicht van Arvid Buit.

Intussen fungeert Klok zelf ook als ceremoniemeester, met een amusant soort zelfverzekerdheid: „Hoe ik het doe? Dat ziet u toch? Ik doe ’t heel goed.” Dat bewijst hij door brandende lichtjes achter de oren van bezoekers vandaan te plukken en door duizend papiersnippers te laten dwarrelen in een strakke lichtbundel. Betoverend.

Henk van Gelder

    • Henk van Gelder