‘Gegevens lezers The Sun gestolen bij cyberaanval’

De Britse krant The Sun waarschuwt haar lezers dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn gestolen tijdens een cyberaanval die onlangs werd uitgevoerd.

Mediagroep News International laat weten dat adressen, geboortedata en telefoonnummers van mensen die hebben deelgenomen aan een online wedstrijd wellicht zijn buitgemaakt. Bij de aanval, die plaatsvond op 19 juli, zijn geen financiële gegevens en wachtwoorden gestolen.

De hackgroep Lulz Security heeft aangegeven achter de aanval te zitten, die lezers omleidde naar een vals verhaal over Rupert Murdoch, de eigenaar van de tabloid. De site opende korte tijd met het verhaal dat het levenloze lichaam van Murdoch was gevonden. De mediamagnaat ligt onder vuur vanwege het afluisterschandaal bij News of the World.

De groep claimt ook aanvallen op Sony en de CIA te hebben uitgevoerd. Verschillende leden van Lulz Security zijn gearresteerd.

    • Dirk Wijnand de Jong