Een reisgids voor de planeet Aarde

Na het jaar 2100 breekt het tropenseizoen aan. Rob Wijnberg geeft tips aan wie de Aarde nog wil bezoeken.

Planeet Aarde is gelegen in een van de meest verlaten uithoeken van de Melkweg. Aardbewoners staan bekend als gastvrij, behalve voor onbekenden. Lees daarom deze reisgids nog voor vertrek zorgvuldig door.

Reistijd. Tussen de twee en vier miljoen lichtjaren. Hou rekening met een jetlag.

Klimaat. De beste tijd om naar Aarde te gaan is tussen 2011 en 2100. Daarna breekt het tropenseizoen aan.

Valuta. De belangrijkste munteenheid op Aarde is de schulden, een fictieve muntsoort waarmee aardbewoners hun niet-bestaande welvaart op peil houden. De schulden is het enige betaalmiddel in het universum dat wordt bijgedrukt als er te veel van is.

Geografie. Aardbewoners hebben hun planeet lukraak onderverdeeld in 196 landen. Vrij reizen is toegestaan, tenzij je arm, hongerig of op de vlucht bent.

Politiek. De Aarde kent twee politieke stromingen – links en rechts. Links knuffelt terroristen. Rechts kweekt terroristen. Terroristen zelf zijn eenzame gekken. Zij zijn hun realiteitsbesef kwijt.

Religie. De Aarde kent twee religieuze stromingen – islam en anti-islam. Islamieten geloven dat alle mensen gelijkwaardig zijn, behalve homo’s, vrouwen en niet-moslims. Anti-islamieten geloven dat alle mensen gelijkwaardig zijn, wat hen superieur maakt.

Bezienswaardigheden. Aardbewoners stonden bekend om hun culturele tradities, totdat uitgerekend multiculturalisten de cultuur om zeep hielpen. Het laatste restje werd wegbezuinigd, om banken te redden. De enige overgebleven attractie is het Nationaal Historisch Museum in Nederland. Het pronkstuk is een maquette van het Nationaal Historisch Museum.

Media. De meeste aardbewoners halen hun informatie van het ‘internet’. Het internet is een verzamelplaats voor bloggers. Zij schrijven stukjes over wat ze die dag in de krant hebben gelezen. In de krant staan de volgende dag stukjes over wat allemaal op het internet is gezegd. Bovendien verschijnen op Aarde jaarlijks zo’n duizend boeken over hoe het internet ontlezing veroorzaakt.

Hotspots. Griekenland is the place to be, vanwege de prijzen. Verwacht wel een hoge creditcardrekening bij thuiskomst. De Verenigde Staten zouden vandaag dichtgaan, maar blijven open tot het einde van het hoogseizoen – check de openingstijden op usdebtclock.org. Wie België nog wil zien, moet opschieten.

Rob Wijnberg is hoofdredacteur en columnist van nrc.next.

    • Rob Wijnberg