In beeld

De hele wereld viert zomervakantie

Het is zomer. Dat betekent voor de meeste mensen vakantie. In de hele wereld bezoeken toeristen stranden, musea, recreatieparken of trekken ze de natuur in, in tot dan toe onbekende en exotische oorden. Een kleine selectie van vakantiegangers in de hele wereld.
Geparkeerde wagens van stakende taxichauffeurs in de toeristenbestemming Hanzhou in China. Vandaag ging de staking tegen stijgende olieprijzen haar tweede dag in.
Aly Song / Reuters
Een beveiliger praat met 'Spiderman' op de Hollywood Walk of Fame. Toeristen kunnen met de in kostuum gehulde entertainer op de foto.
Fred Prouser / Reuters
Toeriste Mimi Cezanne Stoll uit San Fransisco danst in Port of Spain in Trinidad en Tobago tijdens de viering van Emancipation Day. Op deze dag, 1 augustus, wordt de bevrijding van de slaven op de voormalige Britse koloniën in het Caribische gebied gevierd.
Andrea De Silva / Reuters
In het centrum van Parijs worden gratis massages gegeven.
Eric Gaillard / Reuters
Een Zuid-Koreaanse toerist poseert met een Turkse soldaat buiten het Dolmabahce Palace in Istanbul.
Murad Sezer / Reuters
Een vrouw leest een boekje op het strand bij het Malawi meer. Het is de grootste toeristenattractie van de republiek Malawi , maar door de recente brandstoftekorten in het land bezoeken minder toeristen het land.
Alexander Joe / AFP
De Cubaanse vlag op het Habana Libre hotel in Havan. Het gaat goed met het Cubaanse toerisme. In de eerste zes maanden van het jaar bezochten ruim anderhalf miljoen mensen het eiland, dat is meer dan tien procent meer dan vorig jaar.
Enrique De La Osa / Reuters
Toerist loopt langs miniaturen van de Eiffeltoren en het Hôtel des Invalides in het 'France Miniature'-park in Elancourt, een buitenwijk van Parijs.
Joel Saget / AFP
Toeristen zitten op de heuvel van de Areopagus tegenover de Acropolis in Athene.
Petros Giannakouris / AP
Passagiers in Chinese trein die vanaf Shnaghai vertrekt, genieten van een psychedelische lichtshow terwijl ze langs de ondergrondse Huangpu rivier rijden.
Toeristen op het strand van Mallorca.
Enrique Calvo / Reuters
Een toerist neemt een foto in het Irakese Ahmed Awa toeristenresort, 260 kilometer van hoofdstad Bagdad. De regio staat bekend om haar watervallen.
Jamal Penjweni / Reuters
Een toeristenbus rijdt door Oslo, waar sinds de aanslagen van 22 juli de vlaggen bij overheidsgebouwen halfstok hangen.
Roald Berit / AFP
Japanse toeristen lopen over de Salar de Uyuni, 's werelds grootste zoutvlakte, in Bolivia.
Aizar Raldes / AFP
Vakantiegangers leren bij het meer van Abruzzo in Italië oesters eten.
Patrick Bernard / AFP
Vanwege het slecht zomerweer is er maar weinig klandizie bij strandtenten in Rockanje.
Walter Herfst