5 redenen om uit te gaan

Jello Biafra

1 culinair

Maastricht aan Tafel

Maastricht. T/m 14 aug. Prijs: 25,20 euro. www.maastrichtaantafel.nl

Tijdens Maastricht aan Tafel serveren diverse Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens op speciale locaties een menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie) tegen de vaste prijs van 25,20 euro. Elk menu levert 20 eurocent op voor het goede doel Extraordinary Ones. Verder kun je tijdens speciale stadswandelingen (6 & 13 aug) de gastronomische geheimen van Maastricht ontdekken of vlaaien leren bakken bij de Bisschopsmolen (3, 6, 10 & 13 aug).

2 openluchttheater

Les Enfants du Paradis

Amsterdamse Bos: Bostheater. T/m 3 sept, di-za 21.30u. Toegang: 12,50 euro. www.bostheater.nl.

In het Amsterdamse Bos speelt het Bostheater een toneelbewerking van de befaamde film Les Enfants du Paradis (1945), over de grote liefde van een pierrot en een tekstacteur voor een en dezelfde vrouw. Jochem Stavenuiter verbeeldt een treffende Pierrot.

3 openluchtfilm

A Single Man

Eindhoven: Plaza Futura. Tijd: 22.00u. Gratis. www.plazafutura.nl

Elke dinsdag- en vrijdagavond wordt er een openluchtfilm vertoond op het plein bij Plaza Futura. Vanavond: A Single Man (Tom Ford, VS, 2009), een ontroerende, stijlvaste studie van een man (Colin Firth op zijn best) en een vrouw (Julianne Moore, dito), elk verstrikt in hun rouw.

4 Foto’s & Thee

Photo’s & Afternoon Tea

Rotterdam: Nederlands Fotomuseum & Hotel New York. Di-za t/m 31 aug. Prijs: 16,50/23,50 euro p.p. www.nederlandsfotomuseum.nl

Zomerarrangement aan de Maas waarbij je foto’s kunt bekijken in het Nederlands Fotomuseum en napraten bij een afternoon tea in Hotel New York. Het arrangement bestaat uit toegang tot het Nederlands Fotomuseum, Afternoon Tea in Hotel New York met o.a. chocolaatjes, frambozencake, macarons, scones, petit glacé, scones, sandwiches en thee naar keuze en een ansichtkaartenset met foto’s uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

5 muziek

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 20.30u. Prijs: 18,50 euro. www.melkweg.nl

Punklegende Jello Biafra (voormalig frontman van de Dead Kennedys) is op tournee met zijn band The Guantanamo School Of Medicine, bestaande uit bassist Billy Gould (Faith No More), gitaristen Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident, Hellworms) en Kimo Ball (o.a. Freak Accident, Carneyball Johnson) en drummer Jon Weiss (Sharkbait, Horsey). Onlangs verscheen van hun een mini-cd, Enhanced Methods of Questioning. Het laatste decennium trad Biafra vooral op als Spoken Word Artist.