Wilders: niet verantwoordelijk, links speelt ‘vals politiek spelletje’

Wilders acht zich op geen enkele manier verantwoordelijk voor het scheppen van een klimaat waarin Anders Breivik zijn gruweldaden kon begaan. Hij verwijt de linkse partijen in De Telegraaf een “vals politiek spelletje” te spelen.

De PVV-leider stelt in de krant dat er een “hetze” tegen hem wordt gevoerd en vindt dat partijen als de PvdA en GroenLinks hem demoniseren omdat Breivik heeft aangegeven fan van Wilders te zijn. PvdA-leider Cohen en GroenLinks-Kamerlid Dibi riepen Wilders de afgelopen week op zijn toon te matigen. Volgens de PVV-aanvoerder probeert links op deze manier munt te slaan uit de terreuraanslagen in Noorwegen.

Wilders zegt in De Telegraaf dat hij absoluut niet van plan is zich voor links te verantwoorden:

“Ze kunnen allemaal de boom in. Allemaal. [...] En de waarheid moet gezegd worden omdat islamknuffelaars als Cohen van de Partij van de Arabieren die problemen hebben veroorzaakt en stelselmatig hebben genegeerd. [...] Tegen Cohen en de rest van links Nederland zeg ik: niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed.”

Dat Wilders niet van plan is zijn toon te matigen blijkt uit uitspraken die de PVV-voorman in de rest van het interview doet. Hij waarschuwt daarin opnieuw voor het gevaar dat de islam volgens hem is:

“De islam is het grootste gevaar dat ons land en het hele vrije Westen bedreigt. We hebben teveel massa-immigratie uit moslimlanden en teveel haatpaleizen - Cohen noemt dat geloof ik moskeeën - en allochtonen zijn nog steeds oververtegenwoordigd in de misdaadcijfers. Genoeg is genoeg.”