Weer

De eerste nacht van augustus was een frisse met in De Bilt zelfs 6.3 graden op de thermometer. Daarentegen komt de maximumtemperatuur deze week eindelijk weer eens ver in de 20 graden.

Een zomers begin van de maand dus onder invloed van een hogedrukgebied dat zondag al aan het westen van het land likte. Maar in het oosten zat nog wat vocht in de atmosfeer, wat vandaag daar resulteerde in hardnekkige, vrij aaneengesloten wolken. En juist van dit vocht zijn we nog niet zomaar vanaf.

Aankomende nacht is het weliswaar helder, maar er gaat wel wat nevel en mist ontstaan in de oostelijke helft van het land. In de warmere lucht wordt het niet kouder dan een graad of 13.

Morgen in de ochtend lossen mist en nevel snel op en schijnt in eerste instantie overal de zon. Alleen in de oostelijke helft van het land gaan tegen het einde van de ochtend stapelwolken ontstaan. Hierdoor heeft de zon het regelmatig moeilijk. De meeste zon is weggelegd voor de kustprovincies bij maxima van 23 graden op de Wadden tot 26 graden in Limburg.

Woensdag wordt de warmste dag van de week met lokaal 29 graden. Vanaf donderdag daalt de temperatuur weer en wordt het wisselvallig.