Twee Palestijnen gedood in vluchtelingenkamp op Westoever

Afgelopen vrijdag vonden er rellen plaats in de plaats Nabi Saleh, ook vlakbij Ramallah. Foto Reuters / Mohamad Torokman

Het Israëlische leger heeft vanochtend twee Palestijnen gedood bij een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Volgens de Israëli’s braken er rellen uit in het kamp en raakten ook vijf Israëlische militairen gewond.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei vanochtend tegen persbureau Reuters dat het leger in vluchtelingenkamp Qalandiya, een kamp in de buurt van Ramallah, een “routine-operatie” uitvoerde om “Palestijnse verdachten” te arresteren. Tijdens de operatie braken rellen uit in het kamp en begonnen de Palestijnen volgens persbureau AFP met stenen te gooien. Daarop zouden de Israëlische soldaten het vuur hebben geopend.

Volgens Palestijnse medische functionarissen werden de twee dodelijke slachtoffers, twee jongemannen van 23 en 25 jaar, in het hoofd en de maag geschoten. Vijf Israëlische soldaten liepen volgens het Israëlische leger lichte verwondingen op. Het leger zegt het incident in het vluchtelingenkamp te onderzoeken.

    • Pim van den Dool