Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Topclubs blameren zich in Duits bekertoernooi

Het toernooi om de DFB Pokal, de Duitse beker, is na de eerste ronde al vier Bundesligaclubs kwijt.

Werder Bremen, Bayer Leverkusen en SC Freiburg hebben zich afgelopen weekend geblameerd in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi. Werder ging met 2-1 onderuit bij Heidenhem, een ploeg die uitkomt op het derde niveau. Bayer Leverkusen, de nummer twee van vorig seizoen, werd uitgeschakeld door Dynamo Dresden, uit de 2. Bundesliga. SC Freiburg verloor van Unterhaching (derde divisie) met 3-2.

Vrijdag liet VfL Wolfsburg zich al verrassen (3-2) door Leipzig, dat uitkomt op het vierde niveau.

Werder Bremen, zesvoudig bekerwinnaar, kwam door een treffer van oud-Ajacied Markus Rosenberg nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft zorgden Marc Schnatterer en Christian Sauter binnen een minuut voor een sensatie.

Bayer Leverkusen leek tegen Dynamo Dresden ‘gewoon’ te gaan winnen. De Duitse grootmacht kwam via twee doelpunten van Eren Derdiyok en één van André Schürrle op een ruime 3-0 voorsprong. Vervolgens zorgden Sebastian Schuppan en Robert Koch namens de club uit de 2. Bundesliga voor de aansluitingstreffers, waarna Koch drie minuten voor tijd een verlenging afdwong. In de 117de minuut schoot Alexander Schnetzler zijn ploeg verrassend naar de tweede ronde.

1899 Hoffenheim kwam goed weg tegen Germania Windeck uit de vierde divisie. De Bundesligaclub won, maar pas na verlenging: 3-1. (NRC)