Schrijver Eliseo Alberto (59) overleden

De Cubaanse schrijver Eliseo Alberto is zondag overleden in een ziekenhuis in Mexico. Hij stierf na een niertransplantatie. Zijn bekendste werk is Caracol Beach. Voor zijn schrijverscarrière was Alberto journalist in Cuba. In 1990 ging hij in ballingschap in Mexico, in 2000 werd hij Mexicaans staatsburger. Naar eigen zeggen verkennen zijn boeken thema’s als berouw,

De Cubaanse schrijver Eliseo Alberto is zondag overleden in een ziekenhuis in Mexico. Hij stierf na een niertransplantatie.

Zijn bekendste werk is Caracol Beach. Voor zijn schrijverscarrière was Alberto journalist in Cuba. In 1990 ging hij in ballingschap in Mexico, in 2000 werd hij Mexicaans staatsburger. Naar eigen zeggen verkennen zijn boeken thema’s als berouw, vergiffenis en straf.

    • een onzer redacteuren