Negen gewonden na explosie jacht op Alkmaardermeer

Bij de ontploffing van een jacht op het Alkmaardermeer zijn negen mensen gewond geraakt.

Het jacht lag tussen twee andere boten. Toen het middelste voertuig de motor wilde starten ontplofte deze. De boot is volledig verwoest. De opvarenden werden door andere boten op het meer opgepikt.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. De politie Noord-Holland Noord onderzoekt het incident. Een volwassene en een kind zijn met zeer ernstige brandwonden naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht, zeven anderen liepen lichtere brandwonden op, zegt een woordvoerder van de politie, meldt persbureau Novum. Dit zou een foto zijn van opvarenden die aan wal zijn gehaald.

Het Alkmaardermeer:


Grotere kaart weergeven

De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen. Er is sprake van een zogeheten GRIP3-situatie. GRIP4 is de hoogste schaal. Bij GRIP3 wordt bestuurlijk opgeschaald naar een situatie met gevaar voor veel mensen binnen één gemeente. Er een traumahelikopter ter plaatse.

    • Hans Klis