Schade en gewonden in Emmen door explosieven

In een woning in Emmen heeft gistermiddag een explosie plaatsgevonden. Hierbij werd een deel van het dak van een pand aan de Torenvalk weggeblazen. Twee mannen zijn gearresteerd, meldt een woordvoerder van de politie. Zij raakten gewond. Tien woningen zijn ontruimd. Het incident vond rond 16.30 uur plaats. Waarschijnlijk waren de twee mannen, van wie een de bewoner van de bovenwoning is, bezig met het maken van explosieven. De schade aan het gebouw is groot. De bewoners van tien omliggende panden kunnen zeker twee nachten niet in hun huis slapen. Voor hen is alternatieve opvang geregeld. De twee verdachten probeerden gewond weg te komen van de plek van de ontploffing, maar werden gearresteerd. Ze verkeren buiten levensgevaar, al zijn ze „behoorlijk gewond”, meldt een woordvoerder van de politie. (Novum)