Rond middernacht stemt Huis van Afgevaardigden over verhogen schuldenplafond

Caption: WASHINGTON, DC - AUGUST 01: U.S. Speaker of the House John Boehner (R-OH) (L) leaves a news conference on the debt limit impasse with Republican Whip Kevin McCarthy (R-CA) (R) and House Majority Leader Eric Cantor (R-VA) (C) at the U.S. Capitol on August 1, 2011 in Washington, United States. The House of Representatives and the U.S. Senate is expected to vote today on an agreement to extend the federal debt limit and enact spending cuts. Win McNamee/Getty Images/AFP De Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, John Boehner, verlaat een persconferentie in Washington. Foto AFP / Win McNamee

Het Huis van Afgevaardigden stemt na middernacht over het akkoord dat vannacht werd gesloten over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond.

Update: 22.50: Zojuist heeft het Huis van Afgevaardigden gestemd over een formaliteit die de stemming over het schuldenplafond vannacht mogelijk maakt, meldt persbureau Reuters. Nu mogen de verschillende leden van het Huis een uur lang debatteren voordat de daadwerkelijke stemming begint.

Het Witte Huis en de leiders van het Congres proberen al de hele avond de steun te verwerven van sceptische politici in Washington om het akkoord door het Huis te laten goedkeuren. De deadline voor het aannemen van het wetsvoorstel, 2 augustus, nadert namelijk.

Vice-president Joe Biden verwacht dat het wetsvoorstel dat voorziet in de verhoging van het schuldenplafond met aangenomen zal worden om het schuldenplafond van 14,3 biljoen dollar (10.000 miljard euro) te verhogen met 400 miljard dollar. Dat liet Biden weten na een vergadering van tweeënhalf uur met zijn partijgenoten in het Amerikaanse lagerhuis.

Bekijk hier de stemming live.

Volg hier het liveblog van de Huffington Post voor de laatste ontwikkelingen in Washington.

    • Hans Klis