‘Meerdere doden bij explosie in Indiase stad Imphal’

Bij een bomexplosie op een markt in de Indiase stad Imphal zijn vanochtend zeker vijf doden en vier gewonden gevallen. Dat meldt persbureau AP op gezag van lokale media.

Volgens de politie was de bom bevestigd aan een scooter. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Imphal ligt dichtbij de grens met Birma en Bangladesh en is de hoofdstad van de deelstaat Manipur. In de afgelegen noordoostelijke deelstaat zijn zeker zeventien separatistische groepen actief. Volgens de rebellen wordt de lokale bevolking, die etnisch meer verwant is met groepen in Myanmar en China, door de federale regering in New Delhi verwaarloosd.


Grotere kaart weergeven

De Indiase stad Mumbai werd halverwege juli opgeschrikt door drie aanslagen die aan zeker twintig mensen het leven kostten. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd niet opgeëist.

    • Pim van den Dool