Mannetjes

Nederland, Rotterdam, 30 juli 2011 Zomercarnaval in Rotterdam foto/copyrigth: Martijn van de Griendt Martijn van de Griendt

Honderden van dit soort mannen stonden er dit weekend langs de weg bij het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam.

Mannen met een missie: het fotograferen van de (halfnaakte) vrouwen in de 24 praalwagens, die vanaf 1 uur ’s middags in zes uur tijd door de stad trokken.

„Het is elk jaar hetzelfde”, vertelt Martijn van de Griendt, die deze foto maakte. „Overal langs de weg staan mannen met camera’s. Met kleine, digitale camera’s of met enorme telelenzen. Ze staan allemaal heel geconcentreerd te fotograferen.”

De foto is onderdeel van een project van Van de Griendt genaamd Mannetjes. Met als uiteindelijk doel: een boekje met een stuk of twintig foto’s van amateurfotografen, die poseren naast hun favoriete foto.

De organisatie schatte het aantal bezoekers van het zomercarnaval op 750.000, zo’n 50.000 minder dan vorig jaar. In de nacht van zaterdag op zondag werd het festival ontsierd door een opstootje op het Stadhuisplein. Vijftien bezoekers werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, zo liet de politie weten.

Dezelfde nacht overleed een vrouw nadat ze met haar scooter tegen een laadklep van een stilstaande vrachtwagen aanreed, die over het fietspad uitstak. De politie onderzoekt nu of een afzetting die was geplaatst in verband met het Zomercarnaval wel correct was opgesteld.