Kustwacht vindt 25 lijken in boot bij Lampedusa

De Italiaanse kustwacht heeft 25 lijken gevonden op een boot die op weg was naar het Zuid-Italiaanse eiland Lampedusa. Dat meldt persbureau AFP.

Over de doodsoorzaak van de vluchtelingen is nog niets bekend. Op de boot zaten in totaal 268 immigranten. De boot werd gisteravond onderschept door de kustwacht en is nu onder begeleiding op weg naar de haven van Lampedusa.

Sinds half januari hebben volgens de Italiaanse autoriteiten al meer dan 40.000 migranten uit Noord-Afrika de overtocht naar het eiland Lampedusa gemaakt. De helft van hen zou uit Tunesië komen. Inmiddels begint het akkoord tussen Italië en Tunesië dat is gericht op het stoppen van de uittocht uit Tunesië, te functioneren. De meeste vluchtelingen arriveren nu vanuit Libië. Steeds vaker varen de schepen eerst langs de kust tot het Tunesische Kerkennah, om vandaar de oversteek naar Lampedusa te maken. Dit jaar verloren al 1.615 mensen het leven tijdens de overtocht in het Kanaal van Sicilië, aldus de organisatie Fortress Europe.

    • Marije Willems