Johnny's bolletjesfiets voor 5.600 euro geveild

De Tourfiets van Vacansoleil-renner Johnny Hoogerland is vanmorgen voor het goede doel geveild. Koper Arjan Teeuwen betaalde 5.600 euro voor de ‘bolletjesfiets’. Die speciale wit-rode fiets had Vacansoleil-fietssponsor Ridley Bikes speciaal voor Hoogerland gemaakt. De Zeeuw reed de afgelopen Tour drie dagen in de bolletjestrui als leider van het bergklassement. .

Het bedrag gaat naar Tour for Life, een wielertocht ten voordele van Artsen zonder Grenzen. Aan deze 1.250 kilometer lange tocht tussen Italië en Nederland nemen uitsluitend wielertoeristen mee. Met het evenement verzamelen de deelnemers sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen.

„Aanvankelijk zouden we de fiets veilen waarmee Hoogerland in het prikkeldraad terecht is gekomen,” reageert Jakolien van Eijk van de Tour for Life-organisatie. „Maar de Vacansoleil-ploeg heeft ons de bolletjesfiets aangeboden. Die is herkenbaarder, en vooral, die is nog intact. Dan heeft de koper er ook nog wat aan”.

Hoogerland zal de ‘bolletjesfiets’ morgen persoonlijk aan de nieuwe eigenaar overhandigen. Dat doet hij voor de start van een criterium in het Friese Surhuisterveen.

Sinds hij in de negende etappe van de Tour door een Franse tv-wagen in het prikkeldraad werd gereden, is de aanvalslustige Zeeuw een publiekslieveling. Eerder bracht het prikkeldraad waarin Hoogerland belandde al 1.620 euro op.