Hans Kraay jr. mag meedoen

Oud-voetballer René van der Gijp is weer een van de vaste panelleden.

Voetbal InternationalRTL 7, 20.30 - 22.00 uur

Na een zomerslaap van twee maanden wordt er eindelijk weer gevoetbald op de Nederlandse velden. Niet dat er de voorbije maanden niets gebeurd is. Bij Ajax was er de Cruijff-revolutie, in Twente stortte een deel van het stadion in, PSV werd maar nipt van de financiële ondergang gered, Feyenoord ontsloeg zijn trainer voor de eerste aftrap was gegeven. En dan moet het nieuwe seizoen van Voetbal International nog beginnen.

Want met het voetbal gaat ook het populaire voetbalpraatprogramma weer van start. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp beginnen vanavond weer met hun na- en voorbeschouwingen, naar aanleiding van de Johan Cruijff Schaal van afgelopen weekend. De eerste gast van het seizoen is Hans Kraay jr. Concurrent Studio Voetbal van de NOS, met Jack van Gelder als gespreksleider, begon gisteravond.

De ingrediënten van de populaire talkshow zijn genoegzaam bekend: voetbal, voetbal, en (niet te vergeten) voetbal. Vliegende tackles, fopduiken, defensieve coaches: geen aberratie ontgaat de panelleden.

Het belooft dan ook een lang seizoen te worden. Zo is er deze maandmaand aandacht voor het begin van de Eredivisie (vanaf 5 augustus) en de interland tussen Engeland en Nederland (10 augustus). Vanaf september bespreekt het programma ook Champion’s League en Europa League. Ook na de nationale competities gaat het programma door, met VI Oranje vanaf het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne.

Jeroen Zuallaert

    • Jeroen Zuallaert