Duitse luchtverkeersleiders willen luchtverkeer lamleggen om loonsverhoging

Eine Anzeigetafel informiert am Mittwoch (25.05.2011) über die gestrichenen Abflüge am Flughafen in Hamburg. Wegen der Aschewolke des isländischen Vulkans Grímsvötn gilt seit dem frühen Mittwochmorgen über Teilen Norddeutschlands ein Flugverbot. Foto: Christian Charisius dpa/lno +++(c) dpa - Bildfunk+++

De Duitse vakbond voor luchtverkeersleiders GdF heeft vandaag aangegeven dat leden massaal het werk willen neerleggen om een loonsverhoging af te dwingen.

De vakbond liet weten dat 95,8 procent van de stemmen, die de afgelopen vier weken zijn verzameld, in het voordeel van een staking zijn uitgebracht.

Of de staking daadwerkelijk zal doorgaan, is nog niet bekend. Dat zullen de vakbondsleiders morgen bekendmaken.

De vakbond voor luchtverkeersleiders had tevergeefs een loonsverhoging 6,5 procent geëist. De Duitse luchtvaartsautoriteit stelde vandaag een verhoging voor van 3,2 procent dit jaar, gevolgd door een kleinere verhoging volgend jaar.

    • Dirk Wijnand de Jong