Doden in China bij verschillende aanslagen

De Chinese politie heeft gisteren in de noordwestelijke stad Kashgar vier mensen doodgeschoten, nadat er eerder dit weekend mensen omkwamen bij aanslagen. Twee mannen kaapten zaterdag een vrachtwagen en vermoordden de bestuurder en reden vervolgens met de vrachtwagen op een groep mensen in. Het tweetal stapte uit en viel voetgangers met messen aan. Daar werden zes mensen gedood, 22 mensen raakten gewond. Een van de daders werd gedood en de andere man werd aangehouden. Gisteren kwamen drie mensen om bij een explosie. Of het geweld van dit weekend een etnische achtergrond heeft is niet bekend. Kashgar ligt in de regio Xinjiang waar grote etnische spanningen heersen sinds in 2009 bijna tweehonderd mensen om het leven kwamen bij gevechten tussen Oeigoeren en Han-Chinezen. (AP, BBC)