Alle gearresteerde leden motorclub Satudarah weer op vrije voeten

De arrestanten werden zaterdagavond met een lading bussen afgevoerd. Foto screenshot Twitvid / Rachid Bouazzaoui

De laatste zes van de 56 leden Molukse motorclub Satudarah die zaterdagavond werden opgepakt zijn vrijgelaten. Persbureau Novum meldt vanochtend op gezag van de politie dat ze allemaal een proces-verbaal hebben gekregen voor het verstoren van de openbare orde.

De Satudarah-leden werden zaterdagavond in een café in de Scheldestraat in Amsterdam-Zuid aangehouden. De politie was getipt over een dreigend gevecht tussen Satudarah en de Hells Angels. Burgemeester Eberhard van der Laan vaardigde daarom een noodbevel uit waarin stond dat mensen van buiten Amsterdam de stad onder begeleiding van de politie moesten verlaten.

Agenten hielden vervolgens een identiteitscontrole in het café. Even daarna probeerden de leden van Satudarah door de linie van de ME te breken, waarbij met flessen, tafels en stoelen werd gegooid. Vier agenten raakten lichtgewond.

De 56 mannen werden aangehouden voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening. Niemand werd gearresteerd voor geweldpleging, omdat niet kan worden bewezen wie met de politie op de vuist ging. Er werden twee vuurwapens en twaalf messen aangetroffen.

    • Pim van den Dool