4 redenen om uit te gaan

1 Tentoonstelling

Walvissen

Leiden: Naturalis. T/m 21 aug, dag. 10.00-17.00u. www.naturalis.nl

In een ver verleden liepen walvissen en dolfijnen op het vaste land, nu leven er meer dan 80 soorten in de oceaan. In de tentoonstelling Walvissen zie je hoe deze zeezoogdieren geëvolueerd zijn, hoe ze nu leven en welke grote strandingen er in Nederland zijn geweest. Met gigantische skeletten, levensgrote modellen van walvisachtigen, interactieve opstellingen, filmbeelden en walvisgeluiden.

2 EXPOSITIE

Verwondering

Nijmegen: Stevenskerk. T/m 21 aug, ma 10.30-13.00u, di-zo 12.00-17.00u. Gratis. www.intermedi-art.nl

In de eeuwenoude Stevenskerk wordt voor de veertiende keer een zomerexpositie gehouden met hedendaagse beeldende kunst. De deelnemende kunstenaars gingen deze keer aan de slag met het thema ‘Verwondering’. Met schilderijen, grafiek, collages, sieraden en beelden. Voor kinderen is er een indoor safari (op 6 en 13 aug).

3 Musical dinnershow

Musical Mania

Amsterdam: Paleis van de Weemoed. Tijd: 19.30u. Prijs: 47,50 euro. www.musicalmaniashow.nl

Danny Nooy en Robbert Besselaar brengen iedere maandag een show waarin alles uitsluitend om musical draait. Vanavond is er een gastoptreden van Gina de Laat. Zij stond naast Simone Kleinsma in Mamma Mia!

4 jeugd

Chemie aan zee

Amsterdam: NEMO. T/m 4 sept, dag. 10.00-17.00u. www.e-nemo.nl

Wist je dat elke keer als jij inademt je een paar honderdduizend deeltjes uit de scheten van Einstein inademt? Tijdens de zomertentoonstelling Chemie aan zee kom je alles te weten over deeltjes, oftewel atomen en moleculen. Aan het ‘strand’ in Nemo kun je o.a. moleculen frituren in de frietkraam, supersterke materialen testen in de surfshop en geuren mixen in de cocktailbar.