Zilver en brons voor Kromowidjojo en Veldhuis op 50 meter vrije slag

De Zweedse Therese Alshammar (L) ziet dat ze goud heeft gewonnen, Ranomi Kromowidjojo constateert dat ze als tweede heeft aangetikt. Foto Reuters / David Gray De Zweedse Therese Alshammar (L) ziet dat ze goud heeft gewonnen, Ranomi Kromowidjojo constateert dat ze als tweede heeft aangetikt. Foto Reuters / David Gray

Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis hebben respectievelijk het zilver en brons gepakt op de 50 meter vrije slag. De Zweedse Therese Alahammer ging er met het goud vandoor in 24.14 seconden.

Kromowidjojo had 24,27 seconden nodig, Veldhuis bereikte de overkant van het zwembad na 24,49 seconden.

Moniek Nijhuis kon op de finale van de 50 meter schoolslag geen potten breken. De Nederlandse was met haar tijd van 31,33 seconden zeven honderdsten sneller dan in de halve finale, maar werd toch maar zevende. Jessica Hardy uit de Verenigde Staten won in 30,19 seconden voor de Russin Yuliya Efimova en Hardy’s landgenote Rebecca Soni.

Ryan Lochte behaalde op de 400 meter wisselslag zijn vijfde wereldtitel van het WK. De Amerikaan was in 4.07,13 ruim vier tellen sneller dan landgenoot Tyler Clary, die het zilver pakte. Brons ging naar de Japanner Yuya Horihata.