Elf doden bij zelfmoordaanslag politiegebouw Afghanistan

An Afghan policeman (L) watches as firefighters work at the site after a car bomb explosion in Lashkar Gah, capital of Helmand province July 31, 2011. The explosion killed at least six Afghan police in the southern city of Lashkar Gah on Sunday, said a spokesman for the Helmand provincial governor. REUTERS/Abdul Malik Watanyar (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)
An Afghan policeman (L) watches as firefighters work at the site after a car bomb explosion in Lashkar Gah, capital of Helmand province July 31, 2011. The explosion killed at least six Afghan police in the southern city of Lashkar Gah on Sunday, said a spokesman for the Helmand provincial governor. REUTERS/Abdul Malik Watanyar (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) Een Afghaanse politieman kijkt toe hoe brandweermannen hun werk doen na een autobomexplosie voor de deur van een politiegebouw in Lashkar Gah. Foto Reuters / Abdul Malik Watanyar

Een zelfmoordaanslag in Lashkar Gah in het zuiden van Afghanistan heeft aan zeker tien politieagenten en een kind het leven gekost. Een man blies zichzelf op voor de deur van een politiegebouw. De aanslag is opgeëist door de Talibaan.

Zeker twaalf mensen raakten gewond, onder wie negen politieagenten en drie burgers. De explosie verwoestte de voorgevel van het politiebureau in de stad die recent onder verantwoordelijkheid is gekomen van de Afghanen.

Volgens Daoud Ahmadi, woordvoerder van de provincie Helmand, is het onduidelijk of er nog mensen vastzitten onder het puin.

Omstanders zeiden dat zij een politieauto in brand zagen staan. De zelfmoordterrorist reed vermoedelijk in een auto naar de ingang van het politiegebouw, waar hij de explosieven af liet gaan tussen twee andere politieauto’s in, aldus Ahmadi.

Talibaanwoordvoerder Qari Yousef Ahmadi heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Het is nog geen twee weken geleden sinds Lashkar Gah formeel is overgedragen aan de Afghanen. De overdracht maakt onderdeel uit van de eerste fase van het plan om de controle in het hele land weer in handen te brengen van Afghaanse veiligheidstroepen voor het einde van 2014.

Lashkar Gah is de hoofdstad van een provincie, die geldt als bolwerk van de opstandelingen en waar het Amerikaanse leger in het afgelopen jaar heeft geprobeerd de Talibaan met man en macht te bestrijden.