Opnieuw fusies in uitgeversland

Uitgeverij Waanders en uitgeverij d’jonge Hond hebben hun krachten gebundeld en gaan vanaf heden verder onder de naam WBOOKS. De nieuwe uitgeverij zal haar content “via meerdere publicatiekanalen” distribueren, maar ook de “kwalitatief hoogwaardige uitgaven in druk blijven uitgeven.” Directeur Dennis Kind zegt dat “na 175 jaar ervaring” de uitgeverij nu ook “crossmediale kunst- en

Uitgeverij Waanders en uitgeverij d’jonge Hond hebben hun krachten gebundeld en gaan vanaf heden verder onder de naam WBOOKS. De nieuwe uitgeverij zal haar content “via meerdere publicatiekanalen” distribueren, maar ook de “kwalitatief hoogwaardige uitgaven in druk blijven uitgeven.” Directeur Dennis Kind zegt dat “na 175 jaar ervaring” de uitgeverij nu ook “crossmediale kunst- en cultuurproducties toevoegt aan haar lijst van kunst-, lifestyle- en geschiedenisboeken.” Waanders is de grootste uitgever van kunstboeken in Nederland en heeft vooral een rijke ervaring op het gebied van geschiedkundige uitgaven.

De afgelopen maanden heeft Uitgeverij Waanders een strategische heroriëntatie doorgevoerd. Daarbij verdwenen acht personeelsleden. Het eerste concreet resultaat was dat de omzet van WBOOKS dit jaar met 15 procent ten opzichte van 2010, zo meldt Boekblad.

Na de lancering van WBOOKS.com op 2 september eerstkomend volgt dit najaar ook de lancering van Artplatform.nl met actuele en locatie-gebonden informatie, complementair aan Museumtijdschrift, dat 8 keer per jaar verschijnt. De eerste uitgaven die onder de naam WBOOKS zullen verschijnen zijn Wolterinck’s World BeForeMode © KunstDe Gouden Eeuw van China|Tang-dynastie,Pelgrims|Onderweg naar Santiago de Compostela en Het land van Martin Kers.

 

    • Dirk Leyman / De Papieren Man