Botsing plezierboot in Moskou kost aan negen mensen het leven

Emergency workers look for survivors following a crash between a private boat and river barge on the Moscow river in Moscow July 31, 2011. A riverboat collision with a barge in central Moscow killed at least five people and the death toll may rise to 10, Interfax news agency said on Sunday, citing an official investigating the accident. REUTERS/Mikhail Voskresensky (RUSSIA - Tags: DISASTER TRANSPORT) Reddingswerkers kijken uit naar overlevenden na de botsing tussen twee vaartuigen in rivier de Moskva. Foto Reuters / Mikhail Voskresensky

In het centrum van Moskou zijn vannacht negen mensen om het leven gekomen, nadat een rivierboot op een vrachtschip botste. Zeven mensen overleefden het ongeval.

De plezierboot met zestien mensen aan boord, zonk in rivier de Moskva na de aanvaring met de andere boot.

Vladimir Markin, woordvoerder van het onderzoeksagentschap, legde de schuld bij de eigenaar en kapitein van de boot, die zelf onder de dodelijke slachtoffers was. Markin zei dat de eigenaar in het verleden al drie keer eerder in strijd met de regelgeving heeft gehandeld, onder meer door zich niet te houden aan de maximumcapaciteit van 12 passagiers in de boot. Dat was nu weer het geval.

Onderzoekers hebben de overlevenden en de vier bemanningsleden van het schip die hen probeerde te redden ondervraagd, aldus Markin.

De Moskouse rivier loopt langs het Kremlin en maakt een grote lus door de Russische hoofdstad.

Het ongeluk is de laatste in een reeks van vervoerrampen in Rusland. Nog geen maand geleden kapseisde het twee-deck cruiseschip ‘Bulgarije’ en zonk in de Wolga. Hierbij kwamen 122 passagiers om het leven. Slechts 79 mensen werden gered. Het ongeval vormde aanleiding voor president Medvedev om alle voertuigen voor personenvervoer in het land te controleren.

    • Marije Willems