Als 1 biljoen dollar er zo uitziet, wat is dan 14 biljoen?

Vijftien biljoen dollar in bankbiljetten ziet er zo uit. Foto usdebt.kleptocracy.us

De omvang van het Amerikaanse schuldenplafond is wat abstract. Hoeveel is 14.295 miljard dollar nu eigenlijk?

De website usdebt.kleptocracy.us maakt het in een opslag duidelijk. Het laat zien dat het volume van een mens gemakkelijk past in een stapel bankbiljetten ter waarde van een miljoen dollar. Maar hoe groot is de omvang van het schuldenplafond dan?

Als je 14.295 miljard dollar opstapelt, past het Vrijheidsbeeld er ruimschoots in. Slagen de Democraten en Republikeinen erin het zwaarbevochten schuldenplafond voor 2 augustus te verhogen, om ervoor te zorgen dat Amerika niet failliet gaat, dan komen daar nog twee lagen bankbiljetten met de oppervlakte van een voetbalveld en de hoogte van een vrachtwagen bovenop. En dat is nogal wat:

Een biljoen dollarEen biljoen dollar