Aantal doden mijnramp Oekraïne gestegen naar 37

Caption: Relatives comfort each other during the funeral of a miner killed in a mine blast, in the town of Makiyivka, on July 31, 2011. 11 miners were killed in the accident at the Bazhanova pit in the town of Makiyivka in the Donetsk region where a concrete mine headframe collapsed. Ukraine held a day of mourning July 31 for 37 miners killed in two separate accidents in coal pits in the country's eastern industrial district as the last bodies were pulled from the rubble. AFP PHOTO/ ALEXANDER KHUDOTEPLY Nabestaanden rouwen in de stad Makiyivka om de doden van de mijnrampen in de Oekraïne, hierbij kwamen 37 mijnwerkers om. Foto AFP / Alexander Khudoteply

Het dodental van de mijnrampen in de Oekraïne is gestegen naar 37.

Reddingswerkers hebben vandaag de laatste lichamen geborgen van kompels die bij ongelukken in twee kolenmijnen in het oosten van het land om het leven kwamen. Eerdere berichten spraken over 32 doden.

De Oekraïense autoriteiten vermoeden dat een explosie van methaangas de oorzaak was van de mijnramp in de Soehodilska-mijn in de regio Loehansk, meldt persbureau AP. Op dezelfde dag kwamen in de regio Donetsk elf kompels om het leven toen een lift de diepte instortte. De twee incidenten schokten het land en onderstreepten nog eens de reputatie van de mijnindustrie in Oekraïne: een van ’s werelds meest gevaarlijke vanwege gedateerd materieel waar ook veelal de veiligheidsvoorschriften worden genegeerd.

Bekijk hier de in beeld over de reddingswerkzaamheden rondom de twee mijnen.

    • Hans Klis