Zwarte Zaterdag in Europa - ANWB twittert updates

Bij de Zwitserse Gotthardtunnel stond vanochtend vroeg al meer dan acht kilometer file. Foto Reuters / Arnd Wiegmann

Het is vandaag weer Zwarte Zaterdag, qua vakantieuittocht jaarlijks de drukste verkeerszaterdag van het jaar. Honderden kilometers aan files worden verwacht. De ANWB twittert elke paar minuten de stand van zaken door.

Extreme drukte wordt vooral verwacht in Frankrijk, waar voor in de middag zo’n zeshonderd kilometer aan files wordt voorspeld. Op alle belangrijke routes naar het zuiden in Frankrijk loopt vrijwel zeker het verkeer vast. Op de A6 gebeurt dat al ver voor Lyon. Op alternatieve routes is het mogelijk iets minder druk, maar de ANWB raadt vakantiegangers aan vandaag indien mogelijk niet te reizen.

Ook in Duitsland, Italië en Zwitserland wordt veel drukte verwacht. De wachttijd voor de Zwitserse Gotthardtunnel kan oplopen tot meer dan drie uur. Een overzicht van de situatie in heel Europa is te vinden op de site van de ANWB. De verkeersinformatiedienst van de ANWB stuurt via Twitter iedere paar minuten updates zoals onderstaande door:

Twitter avatar ANWBeuropa ANWB verkeer Europa In #Zwitersland zit de pijn momenteel vooral voor de Gotthardtunnel (#A2) richting zuiden. 8 Km file en 1 uur en een kwartier wachttijd.
    • Pim van den Dool