Zon en warmer

Zomerweer in Nederland! Tot nog toe is het niet voorgekomen in de maand juli, een bijzonder natte maand in grote delen van het land en ook relatief koel als je kijkt naar de maximum temperaturen. De gehele maand is de 25 graden in de Bilt namelijk nog niet gehaald.

Begin augustus belooft echter een hoop goed te maken. Een hogedrukgebied is in de buurt, maar vooralsnog hebben we te maken met vochtige lucht vanaf zee. In dit geval werkt het hogedrukgebied als een deksel waaronder de vochtige lucht vanuit het noorden gevangen raakt, met als resultaat bewolkt weer. Gelukkig verandert deze situatie snel. Het hogedrukgebied verplaatst zich naar ons land, waarna de wind bij ons zuidelijk wordt en droge, warme lucht onze kant op komt.

Eerst volgt nog een etmaal met veel bewolking. Vanmiddag komt de temperatuur uit op zo’n 16 graden bij een noordwestenwind. Ook vannacht overheersen wolkenvelden, waarbij het niet kouder wordt dan 11 tot 13 graden.

Morgen beginnen we overwegend bewolkt, maar gedurende de dage breekt op steeds meer plekken de zon door. Het wordt 16 tot 18 graden.

Vanaf maandag voert de zuidenwind een warme lucht aan en volgen een aantal zonnige, zomerse dagen.