Zomercarnaval Rotterdam: minder druk, maar wel wereldrecord salsa

Samba in de Koopgoot in Rotterdam centrum. Foto NRC / Bas Czerwinski

Veertig carnavalsgroepen en -wagens in een 2,5 kilometer lange stoet: het Zomercarnaval in Rotterdam was vanmiddag in volle gang. De parade met tweeduizend deelnemers, die vertrok vanaf de voet van de Erasmusbrug, had rond 16.30 uur de Coolsingel bereikt. Op het Schouwburgplein werd het wereldrecord salsadansen verbeterd.

Het wereldrecord werd volgens persbureau Novum gevestigd door 572 paren die tegelijkertijd de salsa dansten. Daarmee werd het oude record van Venezuela met 451 paren ruimschoots gebroken. De 800.000 bezoekers van vorig jaar, ook in regenachtig weer, trok het Zomercarnaval niet. Later in de middag werd het wel drukker en de politie spreekt van een gemoedelijke en feestelijke sfeer.