Zij: We sparen elke maand voor vakanties

Susanna Bicknell (39), projectmanager:

„Voordat wij kinderen kregen, hebben we nooit gekampeerd. De eerste kampeervakanties zaten we in een huisje op een camping. Maar dat kostte minstens 800 euro per week en ik wilde drie weken op vakantie. Dan is 2.400 euro alleen voor het huisje wel erg duur. Daarom hebben we een bungalowtent van vrienden overgenomen, voor 250 euro. Kamperen kost veel meer tijd dan een vakantie in een hotel of appartement. Maar ik vind het zo leuk dat ik niet anders meer wil.

„Tijdens de vakantie let ik niet op geld. We doen wat we willen. Maurice kan nog wel eens opmerken dat hij iets duur vindt. We krijgen dan geen ruzie, maar hij wijst er wel even op. Mijn reactie is steevast: ‘We zijn op vakantie’. En dan is het weer klaar. Ook tegen de kinderen zeg ik sneller ‘ja’, waardoor hij geen kans meer heeft om ‘nee’ te zeggen. Dat hebben ze niet nodig, zegt hij dan. Maar een groot punt wordt het nooit. Niet aan geld hoeven denken op vakantie is voor mij zo belangrijk dat we ervoor spaarden toen we nog niet zo veel geld hadden. Ook nu hebben we verschillende spaarrekeningen voor vakanties: we storten elke maand 300 euro op een rekening voor verre reizen, 25 euro op een rekening voor vakanties met vrienden en twee keer 50 euro op aparte rekeningen voor vakanties met onze families. Vakanties zijn belangrijk voor ons. Thuis leidt iedereen zijn eigen leven. Duncan speelt ergens, Caitlin zit bij een vriendin, Maurice zit achter de computer voor zijn eigen zaak. Op vakantie hebben we tijd voor elkaar. We gaan dan ook drie keer per jaar op vakantie, en vaak nog een weekend weg met vrienden.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen