Zeventien doden bij brand in schoenenfabriek in Vietnam

Een brand in een schoenenfabriek in de noord-Vietnamese havenstad Hai Phong heeft gisteren aan zeventien mensen het leven gekost. Dat hebben door de staat gecontroleerde lokale media vanochtend gemeld.

Volgens een ooggetuige brak de brand uit bij het lassen van de dakbedekking van de fabriek. De lasser was bezig met het installeren van een bliksemafleider op het dak vanwege de tropische storm die naar verwachting later vandaag het noorden van Vietnam treft. Toen de isolering van het dak door de werkzaamheden naar beneden kwam zetten, veranderde die op de vloer in een vuurbal die de enige uitgang van de fabriek blokkeerde.

Door het ontstaan van de vuurbal vatte ook allerlei materialen in de schoenenfabriek vlam en konden veel mensen in de fabriek geen kant meer op. Dertien mensen zijn volgens de Vietnamese televisie gisteren ter plekke verbrand. Nog eens vier andere slachtoffers overleden vanochtend aan hun verwondingen. Acht anderen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

300.000 mensen geëvacueerd vanwege tropische storm

De getroffen fabriek was dus bezig met het treffen van voorbereidingsmaatregelen voor de tropische storm Nock-ten die Vietnam naar verwachting vanavond treft. De autoriteiten zijn momenteel bezig met het evacueren van 300.00 inwoners van de noordelijke kuststrook van Vietnam. Weerstations voorspellen dat er windstoten van 102 kilometer per uur kunnen optreden. Nock-ten zorgde eerder deze week voor 41 doden en 26 vermisten op de Filipijnen.