Zeker elf doden bij aanval op shi’ieten in zuidwest-Pakistan

Gisteren vielen ook al zeven doden bij een aanval van een schutter op shi'itische moslims in Quetta. Foto AFP / Banaras Khan

Minstens elf shi’itische moslims zijn vanochtend vroeg doodgeschoten door een schutter. De aanval op de groep shi’ieten vond plaats in de stad Quetta in het zuidwesten van Pakistan.

Over het precieze aantal slachtoffers bestaat onduidelijkheid. De lokale politie sprak tegenover persbureau AP over elf doden, terwijl het Chinese persbureau Xinhua het op gezag van ziekenhuisbronnen over minstens dertien doden heeft. AP meldt dat onder de doden een vrouw en twee kinderen zijn. Naast de dodelijke slachtoffers zouden er ook nog twee gewonden zijn gevallen.

De aanval vond volgens Xinhua rond acht uur ‘s ochtends lokale tijd plaats. De schutter kwam volgens ooggetuigen en lokale media aanrijden op een motorfiets en opende onmidellijk het vuur op een groep sh’ieten die in dichtbevolkt gebied stond te wachten bij een bushalte. De dader wist na de schietpartij te ontsnappen, hoewel de politie een grootschalige klopjacht op hem is begonnen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag op de shi’ieten is nog niet opgeëist. Gisteren werd Quetta, de hoofdstad van de provincie Baluchistan, ook al opgeschrikt door een aanval op shi’ieten. Toen schoot een man zeven passagiers dood in een busterminal, waar de slachtoffers stonden te wachten op vervoer naar buurland Iran. Deze aanslag werd opgeëist door de verboden terreurgroep Lashkar-e-Jhangvi.