Transfer Stekelenburg naar AS Roma praktisch rond

Stekelenburg stopt een inzet van Cesc Fabregas tijdens de finale van het WK vorige zomer in Zuid-Afrika. Foto AP / Luca Bruno

Maarten Stekelenburg heeft een persoonlijk akkoord bereikt met AS Roma. Gisteren kwam Ajax al een transfersom overeen met de Romeinen. Naar verwachting tekent de doelman van het Nederlands elftal een contract voor vier jaar bij de drievoudig Serie A-kampioen.

De 28-jarige Haarlemmer meldt vandaag op de website van zaakwaarnemer Sport-Promotion dat hij vanochtend succesvol medisch gekeurd is in de Italiaanse hoofdstad. Daarna stonden de contractbesprekingen op de agenda.

“Eindelijk is de kogel door de kerk. Ik zal hier straks met een trots gevoel voor vier jaar tekenen. De club ademt voetbal uit, in alle opzichten.”

De lange doelman had vervolgens een “prettig gesprek” met trainer Luis Enrique van de Giallorossi. Het wachten is nu op overeenstemming tussen beide clubs, die nog met elkaar in gesprek zijn over met name de betalingsgaranties.

“Het werd me duidelijk dat Roma me zo snel mogelijk binnen wil hebben. Medio augustus speelt de club eerst voor de Europa League, een week later begint de competitie. Enrique hoopt dat de clubs er nu zeer snel uit zullen zijn, want ook hem heeft het allemaal veel te lang geduurd.”

http://youtu.be/tRcOcdSnWOc

Bij AS Roma treft Stekelenburg zijn oud-ploeggenoot bij Ajax en collega-doelman Bogdan Lobont. De Oranje-doelman ging de Roemeen in 2004 voorbij in de pikorde bij Ajax toen coach Ronald Koeman hem tot eerste keus maakte.

Roma trok eerder deze zomer onder meer al de Argentijnse internationals Gabriel Heinze en Erik Lamela aan. Bojan Krkic kwam met coach Enrique over van FC Barcelona. De club werd in 2001 voor het laatst kampioen in de Serie A en eindigde afgelopen seizoen teleurstellend als zesde.