Kort nieuws Binnenland

Nieuwe verdachte in zedenzaak gepakt

Amsterdam. In de Amsterdamse zedenzaak is een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Kudelstaart, aldus een woordvoerder van het OM in Amsterdam. De man wordt verdacht van het bezitten en downloaden van kinderporno. Politie en justitie kwamen hem op het spoor doordat hij heeft gechat met de hoofdverdachte in de zaak, Robert M. De man wordt niet verdacht van het misbruiken van kinderen en werkt ook niet met kinderen, benadrukt de woordvoerder. De man werd maandag al aangehouden, maar werd nu pas bekendgemaakt. (Novum)

Maffialid aangehouden in bungalow Zeewolde

Zeewolde. Een 36-jarig lid van de Napolitaanse maffia is gisteren aangehouden in een park met recreatiebungalows in Zeewolde. De man is op verzoek van de autoriteiten in Napels opgepakt. De clan waartoe de man zou behoren is volgens Italië verantwoordelijk voor de import van hasj uit Marokko. (Novum)

Almeerder opgepakt op verdenking terrorisme

Almere. Een 34-jarige man uit Almere is deze week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. De man wilde naar Syrië reizen om zich aan te sluiten bij Al-Qaeda. Mogelijk wilde hij in Irak of in de Palestijnse gebieden een aanslag plegen, aldus het OM. (Novum)